main logo
769

Primarul de Hâncești riscă să-și piardă funcția. Reacția edilului

Autoritatea Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către primarul de Hânceşti, Alexandru Botnari, prin încheierea unui contract de arendă cu fiul său.

Primarul de Hâncești riscă să-și piardă funcția. Reacția edilului

Edilul califică situația ca fiind absurdă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit materialelor cauzei, în ianuarie 2018, primarul ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hâncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații. 

Contractul a fost semnat pentru un termen de 25 de ani, în urma căruia fiul ar urma să achite arenda 10% anual din prețul inițial al terenului de 79.400 lei.

„Primarul a admis un conflict de interese, încălcând Legea 133 privind declararea averii și intereselor personale prin faptul că nu a informat ANI, în scris, în termen de 3 zile și nici nu a soluționat conflictul real în care s-a afla”, precizează autoritatea într-un comunicat de presă.

Contactat de IPN, primarul Alexandru Botnari a declarat că e situație absurdă. A făcut contract cu o asociaţie de avocaţi şi așteaptă decizia instanţei de judecată.

„Nu m-am ţinut niciodată de funcţie, Invers, m-am dedicat orașului, oamenilor. Pur și simplu e o situație absurdă: nu s-a înstrăinat ceva sau s-a vândut ieftin, sau s-au adus prejudicii bugetului.

Invers, vin bani în buget pe un teren pe care nu e făcut nimic acolo, aproape trei ani de zile”, a spus primarul.

Edilul a adăugat că decizia nu-i aparține, consiliul a luat-o, dar a greșit când a semnat contractul de arendă a terenului la notar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării