main logo
545

Primarul de Băcioi nu este lăsat să deschidă un staționar de zi în comună

Primarul comunei Băcioi din componența municipiului Chișinău, Vitalie Șalari, spune că este blocat în activitate și nu i se permite deschiderea unui staționar de zi în localitate.

Primarul de Băcioi nu e lăsat să deschidă un staționar de zi în comunăPrimarul de Băcioi nu e lăsat să deschidă un staționar de zi în comună

Edilul spune că în spatele acestor acțiuni ar sta un consilier local, care acționează la comanda unui deputat democrat, transmite Știri.md

Într-o conferință de presă la IPN, Vitalie Șalari a spus că toate inițiativele bune propuse de persoane din administrația publică locală sunt blocate dacă nu aparțin Partidului Democrat. O fac câțiva consilieri ai Partidului Socialiștilor sau ai Partidului Democrat, care depun tot felul de plângeri nemotivate la Centul Național Anticorupție. Astfel, persoane implicate în diferite proiecte sociale ajung să fie hărțuite, inclusiv se ajunge la intentarea ilegală de cauze penale.

Primarul spune că același scenariu s-a aplicat și în cazul staționarului de zi, propus să fie deschis în cadrul Centrului de sănătate Băcioi. Potrivit lui Vitalie Șalari, în comunitatea Băcioi locuiesc 14.000 de oameni, iar aproape o treime din aceștia sunt persoane de vârsta a treia. Pentru a le facilita accesul la servicii medicale, s-a venit cu propunerea de a deschide acest staționar de zi.

După consultații cu specialiștii din sistemul de sănătate publică, la propunerea primarului, Consiliul comunal Băcioi a alocat, în februarie anul curent, 100.000 de lei pentru deschiderea staționarului. Arhitectul Primăriei, Oleg Druță, a elaborat planul construcției. Iar la solicitarea specialiștilor din sistemul de sănătate publică, ca saloanele pacienților să nu fie mai mici de 12 metri pătrați, arhitectul a operat unele adaptări în proiect, după care a ajuns să fie audiat de ofițerii anticorupție.

Primarul spune că audierile au fost motivate printr-un demers depus la CNA de către un consilier local, Viorel Gortolomei, reprezentant al PSRM, care foarte activ conlucrează cu președintele organizației primare a PDM din Băcioi. Iar scopul, afirmă Vitalie Șalari, este de a a-l intimida și a-l face să renunțe la funcția de primar.  „La audierea arhitectului, ofițerul de urmărire penală insista ca acesta să depună depoziții împotriva mea, să spună că a primarul i-a dat indicații să modifice schema imobilului”, a spus Vitalie Șalari, remarcând că proiectul nici măcar nu avea semnătura sa și în niciun caz nu a dat astfel de indicații.

„Vă declar că Partidul Democrat, mai bine spus reprezentanții lui, nu se vor limita numai la acțiunile respective. Suntem convinși și deținem informații că vor mai urma acțiuni ilegale, de intimidare cu folosirea instituțiilor de forță care sunt sub administrația Partidului Democrat”, a spus primarul de Băcioi.

Prezent la conferință, arhitectul comunei Băcioi Oleg Druță a confirmat că ofițerii de la CNA, în timpul audierii, au încercat  să-l determine pe acesta să depună depoziții împotriva primarului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării