main logo
650

Primarii și consilierii semnatari ai Declarațiilor de Unire sunt așteptați la Iași

Primarii și consilierii din Republica Moldova, care au adoptat Declarațiile de Unire cu România sunt așteptați în acest wekeend la Iași, unde va avea loc o conferință pentru crearea Ligii Aleșilor Locali Unioniști.

Primarii semnatari ai Declarațiilor de Unire, așteptați la IașiPrimarii semnatari ai Declarațiilor de Unire, așteptați la Iași

După întâlnirea din capitala istorică a Moldovei, primarii și consilierii vor merge în Ardeal, unde vor avea parte de un schimb de experiență cu autortățile române, notează Deschide.md

Întâlnirea autoritățoilor locale de pe ambele maluri ale prutului are drept scop stabilirea și intensificarea relațiilor de cooperare dintre comunitățile locale din Republica Moldova și România în context unionist. 

De asemenea, participanții vor fi familiarizați cu legislația și normele interne și internaționale din domeniu și oportunități de investiții, precum și crearea unei platforme prin care autoritățile locale să își exprime viziunea privind viitorul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului sub forma Ligii Aleșilor Locali Unioniști din Republica Moldova și România.

Pogramul evenimentului:

  • Vineri seară:

Iași - cazarea participanților. Discuții privind înființarea Ligii Aleșilor Locali Unioniști.

  • Sâmbătă:

Iași, ora 10:00 - conferință de presă: Aleșii locali și procesul de Unire.

  • Sâmbătă seară:

Cazare la Centrul Mitropoliei Ardealui din Sângeorz-Băi: Seară românească.

  • Duminică:

Inaugurarea primei capele încălzite cu energie verde, la Măgura-Ilvei, model care poate fi reprodus în Republica Moldova.

 Evenimentul este organizat de Alianţa pentru centenar, structură care înglobează asociaţiile unioniste de pe cele două maluri ale prutului şi din afara graniţelor ţării, care, pe această cale, îndeamnă toate structurile, organizațiile, și comunitățile românești din toată lumea să se mobilizeze și să adopte Declarații simbolice de Unire cu Țara. 

Amintim că recent, primarul Iașului, Mihai Chirica, a invitat la Iași pe toți semnatarii din R. Moldova ai Declarațiilor de Unire pentru a lua parte la un dineu unionist.

Ținem să precizăm că până la moment, 3 raioane și alte 95 de localități din Republica Moldova au semnat Declarația simbolică de Unire cu România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării