main logo
593

Primăria: Vor fi organizate tabere gratuite pentru circa 3.600 de copii

Pedagogii din Centrele comunitare și cele de zi din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului au fost convocați într-o ședință de lucru, unde au discutat despre conceptul taberelor de zi, care vor fi organizate și în acest an în centrele respective.

Primăria: Vor fi organizate tabere gratuite pentru circa 3.600 de copiiImagine simbol

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, în perioada estivală 2024 vor fi organizate tabere tematice în 24 de centre din subdiviziunea DGPDC, unde se vor putea odihni gratuit circa 3.600 de beneficiari, transmite Știri.md

Taberele tematice vor avea în acest an genericul „Drepturile copilului în acțiune”, ediția a II-a.

„Vor fi organizate multiple activități educative, sociale, distractive, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri, masterclass-uri etc. În cadrul activităților copiii vor fi familiarizați cu drepturile lor, își vor dezvolta mai multe abilități de comunicare, lucru în echipă, își vor spori încrederea în sine. De asemenea, vor fi organizate excursii, la muzee și Galerii de Artă, oferind copiilor oportunități de cunoaștere a naturii, picturii, arhitecturii, sculpturii, istoria orașului”, a menționat viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici.

Cele 24 de Centre vor avea o agendă tematică pentru fiecare două săptămâni, iar în caz de înregistrare a mai multor copii, acestea vor forma două sau trei grupuri după vârstă (7-11 ani; 12-17 ani) și disponibilitatea spațiilor.

În vara 2023, în tabere tematice din cadrul Centrelor comunitare pentru copii și tineri s-au odihnit în total 2.260 de copii, 62 dintre ei fiind din familii refugiate.

Perioada de desfășurare: 

Turul I: 10-21 iunie;

Turul II: 24 iunie - 5 iulie;

Turul III: 8 iunie - 19 iulie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării