main logo
433

Primăria va elabora Planul strategic de acţiuni "Oraşul Verde"

Primăria Chişinău va elabora Planul strategic de acţiuni "Oraşul Verde" cu sprijinul BERD, orientat spre soluţionarea problemelor ecologice ale municipiului.

Primăria va elabora Planul strategic de acţiuni "Oraşul Verde"

În cadrul unei conferinţe de presă, şefa Biroului BERD în Moldova, Angela Sax, a numit acest proiect "o iniţiativă excelentă", transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

"Una dintre priorităţile planului este creşterea interesului mediului de afaceri de a participa la acesta prin dezvoltarea proiectelor bazate pe parteneriate public-private, care vor face politica "Oraşului verde" mult mai eficientă. Pentru BERD, acesta nu este primul proiect d acest gen la Chişinău. În 2016 a început realizarea unui set de acţiuni pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor publice: şcoli, grădiniţe, instituţii medicale, pentru care banca a acordat un împrumut de 10 mil. de euro", a amintit ea, accentuând că "capitala Moldovei îi aminteşte de oraşul său natal Erevan prin faptul că este compact şi dinamic".

Viceprimarul Nistor Grozavu a menţionat că "elaborarea planului va permite realizarea strategiei de acţiuni în domeniul creşterii eficienţei energetice a clădirilor, reducerii traficului rutier încărcat, îmbunătăţirii calităţii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, economisirii energiei, reciclării deşeurilor".

Pe lângă aceasta, proiectul va promova şi "trecerea treptată la utilizarea surselor de energie regenerabilă".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării