main logo
1346

Primăria îndeamnă la prudență: Cazurile de rujeolă, în creștere

Primăria municipiului Chișinău atenționează despre creșterea cazurilor de rujeolă în țările vecine. De asemenea, se menționează că, din păcate, câteva cazuri de rujeolă au fost confirmate și în Republica Moldova.

Primăria îndeamnă la prudență: Cazurile de rujeolă, în creștereImagine simbol

Rujeola este o infecție virală contagioasă ce poate afecta atât copiii, cât și adulții, și poate duce la complicații grave precum: pneumonie, encefalită, orbire și chiar deces, transmite Știri.md

„Pentru a preveni răspândirea acestei boli și pentru a proteja sănătatea membrilor comunității, vaccinarea este esențială”, se arată într-un comunicat oficial. 

De menționat că, în Republica Moldova, vaccinul este administrat în trei doze: la 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. Vaccinul împotriva rujeolei este sigur și eficient, iar administrarea completă a celor trei doze este esențială pentru a asigura o protecție optimă.  

Totodată, reprezentanții Primăriei susțin că adulții nu trebuie să subestimeze riscul rujeolei.

„Dacă nu sunteți siguri de statutul dumneavoastră privind vaccinarea, consultați medicul pentru a vă verifica dosarul și, dacă este necesar, pentru a primi dozele suplimentare recomandate. O persoană diagnosticată cu rujeolă poate să infecteze alte 18, dacă acestea nu sunt vaccinate”, scrie Primăria Chișinău.

În acest context, cetățenii sunt îndemnați să se adreseze medicului de familie și să vaccineze copiii împotriva rujeolei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării