main logo
871

Primăria explică de ce nu pune coșuri de gunoi într-un parc din Chișinău

Unde sunt coșuri de gunoi, acolo este mai multă mizerie. Este explicația autorităților municipale, care au refuzat să instaleze coșuri într-un parc din Capitală, așa cum au cerut mai mulți locuitori.

Primăria explică de ce nu pune coșuri de gunoi într-un parc din ChișinăuFoto: captură video

Poziția responsabililor, însă, se bate cap în cap cu realitatea, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

În parcurile unde nu există coșuri de gunoi, am găsit grămezi de deșeuri la tot pasul. 

Unii oameni se plâng că nu pot duce resturile în buzunare, așa că le aruncă pe jos.

Parcul Alunelul. Coșuri puține, gunoi mult. 

Prima imagine pe care o văd oamenii chiar la intrare este un coș plin cu deșeuri, care cad pe iarbă și sunt duse de vânt. Pe această alee, de exemplu, am găsit un singur coș și grămezi cu resturi, împrăștiate printre bănci. 

Mergem într-un alt parc din apropiere, „La izvor”. Acolo, aceeași situație. Chiar lângă stația de așteptare, este un singur coș, în care trecătorii au ticsit gunoaiele. 

Pășim pe aleea principală și găsim... două coșuri de gunoi. La câțiva pași, mai sunt câteva, dar puține, iar din unele aproape că nu a mai rămas nimic. 

Nemulțumiți de situație, acum o lună, în jur de 400 de locuitori din sectorul Buiucani au depus o petiție la Primărie, prin care cer ca pe aleea proaspăt amenajată din Parcul Butoiaș să fie instalate coșuri de gunoi. Cei de la Spații Verzi au refuzat, spunând că „Instalarea coșurilor de gunoi, lângă băncile de pe aleea din parcuri, va cauza mărirea considerabilă a volumului de gunoi”.

Elena Neofit, autorul petiției: „E o jignire acest răspuns”. 

Responsabilii susțin că odată ce vor aduce coșuri, oamenii vor fi încurajați să arunce gunoi. Muncitorii spun că, în realitate, și fără coșuri mizerie este multă, doar că pe jos, pe care aceștia se chinuie să o adune în saci. 

„Strângem, că e tare mult, dar și suntem puțini”. 

Între timp, Direcția Locativ Comunală a instalat în parc 13 coșuri. Primele apar la câțiva metri una de alta, după care distanța dintre acestea este tot mai mare, iar la sfârșitul aleii nu mai găsim niciunul. 

Autoritățile au aceeași scuză pentru toate problemele din oraș. Nu avem bani. 

În Chișinău, sunt în jur 2 mii de coșuri de gunoi, multe dintre ele – vandalizate. Responsabilii de la Direcția Locativ Comunală susțin că nu știu numărul exact de coșuri, de care ar fi nevoie pe străzile Capitalei. Anterior, însă, municipalitatea spunea că ar fi vorba de 10 mii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării