main logo
1792

Primăria, despre Hotelul Național: Solicităm scoaterea imediată a gardului

Primăria Chișinău a venit cu precizări după ce zona din preajma Hotelului Național din centrul Capitalei a fost încercuită, iar în presă au apărut informații că se pregătește demolarea clădirii.

Primăria, despre Hotelul Național: Solicităm scoaterea gardului

Într-un comunicat remis presei, Primăria menționează că în prezent specialiștii din cadrul Primăriei pregătesc Dispozița de revocare a autorizației de disființare a clădirii, în urma încălcărilor depistate la fața locului, transmite Știri.md.

"Ieșind în teren specialiștii din cadrul Direcției Arhitectură și Direcției Transportului au depistat mai multe nereguli, inclusiv ce ține de amplasarea gardului pe drumul public și stoparea circulației rutiere, fără a avea vreun temei juridic.  

Pentru aceste lucrări, dar și pentru sistarea circulației pe partea carosabilului nu a fost emisă o dispoziție de către Primărie.  

În lipsa unei astfel de dipoziție, poliția trebuia să se implice imediat pentru a stopa încălcările comise", menționează Primăria Chișinău.

Totodată, instituția menționează că Agenția de Supraveghere Tehnică urmrează să verifice declarația de începere a lucrărilor și faptul dacă antreprenorul general deține proiect de execuție a lucrărilor de demolare coordonat în modul stabilit de legislație.  

"În ceea ce privește revendicarea dreptului de proprietate asupra clădirii, APP, ar trebui să facă lumină în acest caz și să întreprindă măsurile de apărare a interesului Statului.  

Solicităm organelor de stat să intervină imediat la scoaterea gardului", mai menționează Primăria.

Citește și: Presa: Hotelul Național, demolat. Precizarea Poliției și a Primăriei Chișinău

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării