main logo
309

Primăria Comrat va construi un azil pentru maidanezi

Un azil pentru câinii fără stăpân va fi construit în municipiul Comrat, conform unei decizii a Consiliului local.

Primăria Comrat va construi un azil pentru maidaneziFoto: moldpres.md

Potrivit primarului de Comrat, Serghei Anastasov, ideea construcţiei unui azil pentru câini a fost examinată de comunitate pe parcursul ultimilor ani, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„Am ajuns la concluzia că nu putem altfel reduce numărul câinilor vagabonzi şi nu mai putem aştepta. Am fost pentru un schimb de experienţă la Orhei, unde activează deja o asemenea instituţie. Aşa că am hotărât să construim una similară şi la Comrat”, a menţionat edilul de la Comrat pentru gagauzinfo.md.

Azilul va fi edificat la o periferie a municipiului Comrat, pe traseul spre localitatea Cioc-Maidan. „Este un loc în apropiere de oraş, cu toate comunicaţiile şi reţelele necesare. În viitorul apropiat vom începe construcţia, ca ulterior acest azil să devină regional”, a spus Serghei Anastasov.

Problema maidanezilor este actuală la Comrat de mai mulţi ani, în diferite perioade aici fiind înregistrate cazuri de atacuri ale câinilor fără stăpân. În prezent, împuşcarea sau nimicirea în oricare altă formă a patrupedelor hoinare este interzisă de lege.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării