main logo
681

Primăria Chișinău va da startul unei campanii pro-vaccinare

Direcția generală de asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău va demara o campanie publică pentru vaccinarea populației.

Primăria Chișinău va da startul unei campanii pro-vaccinare

Șefa Direcției generale de asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a prezentat astăzi la ședința săptămânală a instituțiilor municipale situația epidemiologică din municipiul Chișinău, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Potrivit datelor prezentate, în ultima săptămână s-au înregistrat 328 de cazuri de maladii infecțioase, cu 20 de cazuri mai mult decât săptămâna precedentă. Din cele 2455 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii, 54 de persoane au necesitat spitalizarea.

Bucearschi a mai adăugat că s-au înregistrat 76 de cazuri de varicelă, opt cazuri de tuberculoză, două cazuri de rujeolă și două cazuri de hepatită acută. Pentru diminuarea numărului de infecții ale căilor respiratorii și a cazurilor de rujeolă, municipalitatea a anunțat demararea unei campanii publice referitoare la necesitatea vaccinării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării