main logo
858

Primăria Chișinău va construi un skatepark la Valea Trandafirilor

În anul 2020 un skatepark va fi amplasat la Valea Trandafirilor.

„Proiectul de reamenajare a parcului „Valea Trandafirilor” este în plină desfășurare, iar în 2020, când skateboarding-ul își va face debutul ca sport olimpic la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo - tinerii noștri skateboard-iști vor face față cu brio la această probă. Și asta datorită conceptului, în premieră, de a crea un skatepark dotat pentru toți amatorii și profesioniștii în acest sport", a declarat consilierul municipal Adrian Culai, transmite Știri.md.

Proiectul își are începutul în 19 martie 2018, unde la ședința operativă a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău a fost prezentat conceptul de reamenajare al parcului ”Valea Trandafirilor”, care constă din construcția unui skatepark, a terenurilor de minifotbal, volley, basket, badminton și al unui teren de pregătire fizică generală pentru persoane cu mobilitate limitată (PML), pe o suprafață de 1,4 ha, teren municipal, accesibil tuturor doritorilor.

Proiectul este elaborat la inițiativa AO Clubul Sportiv „Skateboarding" și AO „Platforma Urbană". Lucrările de construcție a Complexul sportiv modern se încadrează în conceptul de reamenajare a Parcului „Valea Trandafirilor" inițiat de către municipalitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării