main logo
441

Primăria Chișinău va colabora cu orașul Lisabona la proiecte europene

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu edilul orașului Lisabona, Fernando Medina.

Primăria Chișinău va colabora cu orașul Lisabona la proiecte europene

Cei doi primari au discutat despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor de colaborare dintre Chișinău și Lisabona, transmite Știri.md.

Fernando Medina s-a arătat deschis în a lansa un parteneriat între cele două capitale, prin intermediul căruia să poată aplica împreună la proiecte europene.

În cadrul discuțiilor, Codreanu i-a vorbit lui Medina despre Planul de mobilitate urbană, la care Primăria Chișinău lucrează în prezent, referindu-se la necesitatea îmbunătățirii rețelei de transport public, dezvoltarea infrastructurii pietonale și amenajarea pistelor pentru bicicliști.

În schimb, șeful Administrației orașului Lisabona s-a oferit să sprijine Primăria Chișinău în implementarea acestui proiect, prin expertiză și schimb de experiență pentru specialiștii de la Direcția Transport Public și Căi de Comunicație  și, respectiv, de la Direcția Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare.

Cei doi primari de capitale au stabilit să colaboreze, îndeosebi în ceea ce privește proiectele de tranziție la energia regenerabilă și promovarea transportului ecologic. 

Fernando Medina l-a informat pe primarul interimar despre programul de mobilitate al orașului Lisabona și despre facilitățile oferite cetățenilor pentru utilizarea transportului electric: benzi dedicate și sistem de închiriere a mașinilor electrice.

La final, Ruslan Codreanu i-a mulțumit omologului său portughez, Fernando Medina, pentru deschiderea spre colaborare și l-a invitat într-o vizită oficială la Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării