main logo
631

Primăria Ceadâr-Lunga a permis pensionarilor să pescuiască gratis

Primăria municipiului Ceadâr-Lunga a luat o decizie prin care permite pensionarilor să pescuiască gratuit şi fără autorizaţie în bazinele acvatice din localitate.

Primăria Ceadâr-Lunga a permis pensionarilor să pescuiască gratisFoto: ceadir-lunga.md

Conform autorităţilor locale, pensionarilor amatori de această îndeletnicire li se va elibera un bilet, ce le va permite să pescuiască în lacurile şi iazurile care sunt proprietate a Primăriei municipiului Ceadâr-Lunga, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

„Pescuitul pentru pensionari va fi permis doar de pe mal, în zilele de luni, de la răsăritul până la asfinţitul soarelui şi numai cu o undiţă”, scrie presa locală.

În urma pescuitului amator, pensionarii vor putea să-şi oprească nu mai mult de 5 kilograme de peşte pe zi. La fel, este interzis pescuitul mai multor specii de peşte, dacă o unitate cântăreşte mai puţin de un kilogram.

Permisul de pescuit este uninominal, netransmisibil, conține datele personale ale titularului, tipul permisului (anual/o zi/pensionar) și este valabil în anul procurării (calendaristic). 

Plata pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv, amator şi de agrement este în mărime de: pentru un an - 300 de lei; pentru o zi - 30 de lei. În cazul pensionarilor: pentru un an - 150 de lei; pentru o zi - 15 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării