main logo
694

Primăria Capitalei condamnă colectările ilegale de bani în grădinițe

Direcția generală educație, tineret și sport a Capitalei condamnă colectările ilegale de bani în grădinițe prin intermediul așa-ziselor asociații de părinți care nu sunt înregistrate oficial.

Primăria Capitalei condamnă colectările ilegale de bani în grădinițe

Șeful-adjunct al Direcției, Andrei Pavaloi, cere în mod repetat părinților să renunțe la această practică, iar chiar dacă grupurile de părinți își propun să vină cu o contribuție, pot face acest lucru doar prin intermediul unor asociații înregistrate juridic, transmite Știri.md.

"Vrem să scoatem în afara instituțiilor de educație acele ”asociații părintești” care activează ilegal. Conform cadrului legal, oricine, nu doar părinții, poate participa la îmbunătățirea aspectului material al instituțiilor, însă prin organizații înregistrate oficial. Direcția a îndemnat de fiecare dată părinții să nu participe la acțiuni de oferire a taxelor ilegale. Avem multe situații când constatăm că în interiorul grupurilor de părinți avem tentative de colectare a banilor cu sau fără participarea cadrelor didactice. Dar de fiecare dată am zis: noi nu susținem aceste colectări de bani”, a declarat Andrei Pavaloi în cadrul unei conferințe.

Funcționarul a precizat că, periodic, Direcția educație emite ordine în acest sens, prin care directorii instituțiilor educaționale sunt chemați să ia măsuri pentru a stârpi acest fenomen.

Cred că odată cu modificarea legislației, când va fi sancționat nu doar cel care ia mită, dar și cel care dă, atunci va fi stârpit acest fenomen, care acum e doar sporadic. Îndemn părinții ca în cazul în care există astfel de situații să se adreseze Direcției educație sau altor structuri abilitate de stat”, a mai adăugat Pavaloi.

Șeful adjunct al Direcției educație cheamă părinții și cadrele didactice să denunțe orice colectare ilegală de bani, iar toate sesizările vor fi examinate de funcționari. 

De asemenea, Direcția educație are și o linie verde unde oricine poate sesiza asemenea cazuri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării