main logo
578

Primăria Bălți anunță concursul de granturi Bugetul civic 2019

Administrația municipiului Bălți anunță concursul de granturi „Bugetul civic - 2019”. Cererile pot fi depuse până pe 5 aprilie.

Primăria Bălți anunță concursul de granturi Bugetul civic 2019

Coordonatoarea programului, Renata Grădinaru, consilier municipal, a declarat că nu există limite de finanțare per proiect, doar bugetul total, care în acest an este de 420 de mii de lei. Proiectele selectate vor fi anunțate în luna mai, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Pentru a participa la concurs, persoanele interesate vor completa un formular, care poate fi descărcat de pe pagina oficială a Primăriei municipiului Bălți. După data limită, 5 aprilie, proiectele vor fi făcute publice.

La prima etapă, o comisie alcătuită din 15 membri, angajați ai Primăriei Bălți și doi reprezentanți de ONG-uri, vor evalua proiectele. Cele care vor avea toate avizele necesare pentru implementare vor fi propuse pentru votul publicului. 

Timp de zece zile, doritorii vor putea vota proiectul preferat, prezentând un act de identitate, în incinta a nouă biblioteci și filiale de biblioteci din Bălți, de la ora 13.00 la 17.00.

La concurs pot aplica doar persoane fizice, individual sau grupuri de inițiativă. Acestea trebuie acumuleze o listă cu minimum 20 de susținători ai inițiativei prezentate. 

Potrivit Renatei Grădinaru, din experiența anterioară, 80% din inițiative sunt depuse de părinți, elevi, reprezentanți ai administrațiilor școlilor și grădinițelor. 

Cel mai des participanții solicită finanțare pentru reamenajarea platformelor de colectare a deșeurilor, dotarea cu echipament pentru clase sau săli sportive în școli, instalarea de pavaj sau acoperiș etc.

Potrivit organizatorilor, obiectivul principal al concursului de granturi este de a stabili o colaborare cu cetățenii municipiului și de a-i antrena în implementarea proiectelor sociale pe teritoriul municipiului Bălți pentru a soluționa probleme de importanță locală.

Anul trecut au fost selectate șase proiecte din zece depuse, fiind alocați 120 de mii de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării