17 iul, 2019 14:49
599
0
Primăria anunță cum vor arăta două scuaruri reparate la Ciocana
17 iul, 2019 14:49
599
0

În sectorul Ciocana al Capitalei sunt în lucru două proiecte de reabilitare a spațiilor publice: scuarul din str. Maria Drăgan și scuarul din bd. Mircea cel Bătrân, 29.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Chișinău, în prezent lucrările de șantier în scuarul de pe strada Maria Drăgan sunt realizare în proporție de 40 la sută.

În prezent este montat pavajul, pe o suprafață de 3.100 m², transmite Știri.md.

Totodată, se instalează și balustrada, pe o lungime de 200 de metri. 

Menționăm că amenajarea scuarului de pe strada Maria Drăgan presupune valorificarea unui spațiu de 1,2 ha, cu vedere panoramică asupra orașului.

Astfel, va fi amenajată zona pietonale și a spațiile verzi, va fi instalat iluminatului public, precum și a mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi). 

De asemenea vor fi instalate 2 terenuri de joacă pentru copii și amenajate parcări auto.

Termenul de realizare a obiectivului este finele lunii august, iar costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 3 milioane de lei.

De asemenea, este în lucru și proiectul de amenajare a scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29. Spațiul  public are o suprafață de 0,9 ha, fiind eliberat după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Valorificarea zonei presupune amenajarea aleilor pietonale, instalarea iluminatului public decorativ și a mobilierului urban, precum și un teren de joacă pentru copii. Gradul de realizare al proiectului este de 50%, iar termenul de realizare al acestuia este finele lunii august. Costul lucrărilor, în urma desfășurării licitației, este de 1,8 milioane de lei,

Menționăm că amenajarea scuarului din bd. Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din str. Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat online.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter