main logo
2449

Primar: Prețul biletului în transportul public trebuie să fie de la 8 lei

Noii consilieri municipali din Chișinău vor trebui să decidă dacă majorează sau nu tarifele la transportul public sau acoperă cheltuielile din bugetul Primăriei.

Primar: Biletul în transportul public trebuie să fie de la 8 leiFoto: știri.md

Pentru că întreprinderile lucrează în pierdere, iar costul unei călătorii nu este acoperit nici pe jumătate de pasageri, șefa direcției management financiar a cerut ca o decizie în acest sens să fie luată cât mai curând, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Dacă salariile angajaților din cadrul întreprinderilor municipale s-au majorat, tarifele la serviciile pe care le prestează au rămas aceleași. 

Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze sunt printre întreprinderile care lucrează în pierdere. În acest context, șefa direcției management financiar cere ajustarea tarifelor.

Eugenia Ciumac: "Solicit astfel de decizie pentru ca să corespundă standardelor”.

Cei 51 de consilieri vor trebui să decidă dacă cheltuielile vor fi acoperite din bugetul municipal sau majorează prețul biletelor.

Adrian Talmaci, primar interimar: "În unele orașe, călătorii sunt scutiți de plată".

În prezent, prețul unei călătorii cu troleibuzul sau microbuzul nu acoperă nici pe jumătate cheltuielile întreprinderilor, spune Talmaci.

"Prețul biletului în transportul public trebuie să fie de la 8 lei", a precizat primarul interimar.

Totodată, noul consiliu municipal a moștenit de la foștii aleși din CMC în jur de 2.000 de proiecte de hotărâre în privința cărora vor trebui să decidă ceva. 

Asta pentru că aceștia au tot amânat un șir de ședințe sau nu au ajuns la consens.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării