main logo
704

Primar din Anenii Noi, luat în vizor: A încheiat un acord cu fiica sa

Un primar din Anenii Noi a fost luat la ochi de inspectorii de integritate, după ce a semnat un acord adițional cu fiica sa, care este fondatoare și conducătoare a unei Gospodării Țărănești, încălcând astfel regimul juridic al conflictului de interese.

Primar din Anenii Noi, luat în vizor: A încheiat un acord cu fiica sa

Potrivit reprezentanților Autorității Naționale de Integritate (ANI), este vorba despre acordul de modificare a contractului de arendă a terenurilor, contract ce a fost semnat încă în 2012, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit legii, primarul nu are dreptul să încheie acte juridice cu persoane apropiate, pentru că generează un conflict de interese. 

Iar în asemenea situații, subiectul declarării trebuie:
– să informeze Autoritatea Națională de Integritate imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care se află;
– să nu încheie actul juridic până la soluționarea conflictului de interese.

Contrar legii, primarul de la Anenii Noi nu a informat ANI-ul despre conflictul de interese și a ajuns în vizorul inspectorilor de integritate.

La rândul său, primarul spune că prin acest acord el nu și-a favorizat fiica și nici nu a adus prejudicii primăriei.

Totuși, acesta riscă să rămână fără funcție și nici să nu aibă dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării