main logo
8126

Primul marcaj din plastic cu bile reflectorizante, instalat pe o trecere de pietoni din Capitală

Pentru siguranța pietonilor, în Capitală a fost aplicat primul marcaj la o trecere de pietoni ce combină tehnologia din plastic cu cea a bilelor mici reflectorizante care se conțin în material și care-i dau la final calitatea de a fi reflectorizant.

Primul marcaj din plastic cu bile reflectorizante, instalat în CapitalăSursa foto: piataauto.md

Marcajul a fost aplicat pe strada Bogdan Voievod din Chișinău. Potrivit muncitorilor, procesul necesită mai multă muncă manuală, întrucât plasticul are o componență mai vâscoasă, care nu poate fi trecută printr-un spray simplu. De asemenea, și stratul este mai gros, transmite Știri.md cu referire la piataauto.md. 

Astfel, pietonii vor fi mult mai vizibili atunci când vor traversa strada.

Potrivit muncitorilor, durata acestui tip de marcaj ține până la cinci ani, cu minimum doi ani garanție. Totodată, aceștia au spus că marcajele aplicate anterior doar cu plastic, fără elemente reflectorizante, de obicei nu ţinea cinci ani fără reparaţii, aşa că marcaje noi au fost aplicate nu din cauza uzurii marcajului, ci a asfaltului.

Aşadar, acest marcaj de pe Bogdan Voievod ar trebui să reziste mult mai mult timp şi să sporească siguranţa pietonilor prin calitatea sa de a fi reflectorizant.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării