main logo
778

Prima săptămână de școală: Educația online e un mit pentru R. Moldova

''Educația în regim online este un mit pentru R. Moldova''. De această părere este o moldoveancă stabilită cu traiul în România.

Prima săptămână de școală: Educația online e un mit pentru R. Moldova

Tânăra susține că copiii nu sunt pregătiți suficient de bine pentru a studia online, iar ceea ce profesorii de informatică predau elevilor nu mai este actual, transmite Știri.md.

''O retrospectivă a primei săptămâni de școală (part I):

Educația online este un mit în Republica Moldova. Copiii nu vor să învețe sau le lipsesc minimele cunoștințe digitale pentru a o face. 

Vorbim de generația Z, că stau numai în telefoane și o să fie toți Zuckerbergi și Gates, dar de fapt 80% din ei nu știu să-și creeze un mail sau să se conecteze la o conferință. Și nu e vina lor. 

Toată vara profesorii au fost instruiți cu tot felul de "crap digital", platforme online care la nimeni nu trebuiesc, ca să le facă, cică, viața mai interesantă elevilor. 

Dar s-a gândit cineva că elevii habar nu au să folosească aceste platforme? S-a gândit cineva că "furnica" și "cangurul" nu sunt suficiente pentru a crea o minimă educație digitală? 

Dragi profesori de informatică, nu vreau să vă sar în cap la nimeni, dar când o să ieșiți toți să spuneți că ceea ce se predă în sec. XXI nu este nici actual, nici util. Încă nu este târziu. 

Le doresc profesorilor răbdare și părinților indulgență'', scrie tânăra pe o rețea de socializare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării