main logo
24446

Prima imagine cu mama care și-a abandonat bebelușul în Chișinău

Camerele de supraveghere amplasate în preajma blocului au surprins mama bebelușui abandonat săptămâna trecută într-un bloc din sectorul Buiucani al Capitalei.

Prima imagine cu mama care și-a abandonat bebelușul în ChișinăuFoto: Publika.md

Prima imagine cu femeia a apărut pe rețelele de socializare, transmite Știri.md.

Astăzi, Alexei Grosu, șef adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, a declarat că au fost ridicate imaginile camerei de supraveghere din preajma blocului, însă nu a oferit detalii despre identitatea femeii.

„În prezent se lucrează la imaginea obținută dar și se duc discuții cu spitalele în care ar putea fi născut mama”, a declarat Alexei Grosu.

Lucia Caciuc, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, a menționat că micuțul, care are aproximativ o lună, se află sub supravegherea medicilor. 

Conform prevederilor legale, odată ce va fi identificată mama, autoritățile vor încerca să reintegreze copilul în familia biologică sau extinsă.

Dacă nu se va reuși, va fi inițiată procedura de adopție. „În prezent copilul este bine. În momentul în care medicii vor permite, îl vom transfera într-un centru de plasament din subordinea Direcției”, a notat Lucia Caciuc.

Copilul a fost descoperit, joi seara, într-un cărucior abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani. În cărucior era și un bilețel cu data de naștere a copilului.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepsește cu amendă în mărime de până la 550 de unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării