main logo
1486

Prim-vicepreședintele PUN, Ana Guțu, forțată să plece de la ULIM

Prim-vicerectorul Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), Ana Guțu, și-a dat demisia din instituția la bazele căreia a muncit.

Prim-vicepreședintele PUN, Ana Guțu, forțată să plece de la ULIMPrim-vicepreședintele PUN, Ana Guțu, forțată să plece de la ULIM

Ana Guțu a declarat pentru Deschide.md că a luat decizia sub presiuni din afara instituției, manifestate în contextul convingerilor sale politice.

„Astfel de presiuni au fost făcute tot timpul, dar regretatul Andrei Galben nu a cedat în fața lor. Acum, după trecerea Lui în neființă, lucrurile s-au schimbat, iar instituția devine vulnerabilă din cauza prezenței mele și aspirațiilor mele unioniste”, a declarat Ana Guțu, precizând că plecarea ei de la ULIM a fost formalizată pe data de 5 februarie. 

Am încercat să aflăm detalii despre presiunile la care  s-a referit, însă ea ne-a spus că, ulterior, va veni cu detalii. Ana Guțu a pomenit scurt doar de faptul că demisia ei ce cerea atât în medii politice, cât și în rândul unor oameni de afaceri. 

Ținem să precizăm că Ana Guțu este unul dintre politicienii fideli curentului unionist. În prezent, ea este vicepreședinte al Partidului Unității Naționale (PUN) al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu. 

Din 1995, Ana Guțu a fost consecutiv lector superior, conferențiar, șefa catedrei limbă și literatură franceză, director departament, decan, vicerector, prim-vicerector la ULIM. În 2009 este aleasă membru în instanțele Agenției Universitare a Francofoniei - Consiliul Asociativ (2009-2013; 2013- prezent) și Consiului de Administrare (2013 - prezent).

Ana Guțu este autoarea mai multor publicații științifice, pe care le scrie în limbile franceză și română.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării