main logo
1397

Prezidențiale 2024: Stoianoglo promite diasporei o întoarce demnă acasă

Candidatul la funcția de preşedine al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, susţinut de PSRM, a promis diasporei o „întoarcere demnă” acasă, subliniind că membrii echipei sale au elaborat un plan amplu în acest scop.

Prezidențiale 2024: Stoianoglo promite diasporei o întoarce demnă acasăImagine simbol

El a caracterizat politica autorităţilor actuale faţă de cetăţenii plecaţi la muncă peste hotare drept „teroare împotriva diasporei”, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

„În ultimii trei ani, peste 300.000 de cetăţeni au părăsit Moldova, iar numărul total al moldovenilor aflaţi peste hotare depăşeşte un milion. Autorităţile intimidează continuu cetăţenii din diasporă. Ei au fost excluşi din programul „Prima Casă”. Mulţi sunt supuşi unei proceduri umilitoare de justificare a banilor pe care îi au. Cei care lucrează în Rusia au fost privaţi de dreptul de a trimite bani acasă, iar cei care nu şi-au cumpărat o poliţă de asigurare de sănătate sunt terorizaţi”, a subliniat el.

Alexandr Stoianoglo a afirmat că „diaspora a devenit pentru autorităţi cetăţeni de mâna a doua sau chiar a treia”.

„Guvernul actual pare să aibă o strategie ascunsă de umilire şi izolare a diasporei. Este ca şi cum ar încerca să vă facă să uitaţi complet de Moldova. Intenţionez să pun capăt nedreptăţii faţă de cetăţenii noştri din diasporă şi voi asigura toate condiţiile necesare pentru întoarcerea lor şi o viaţă decentă în Moldova. Să le redăm cetăţenilor moldoveni casa şi ţara natală, să o transformăm într-un spate grijuliu şi de încredere - cea mai importantă şi, dacă vreţi, principala sarcină a preşedintelui”, a declarat Stoianoglo.

Alegerile prezidențiale, dar și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană vor avea loc la 20 octombrie 2024.

Pe data de 20 septembrie a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Cei patru candidați înregistrați până acum în cursa prezidențială, dar și cei 10 participanți la referendum pot desfășura din această zi acțiuni de agitație electorală. Candidații ale căror dosare se află în proces de examinare își vor începe campania electorală pe data la care vor fi înregistrați de către Comisia Electorală Centrală.

Așa va arăta buletinul de vot la alegeri:

  1. Alexandr Stoianoglo, desemnat de Partidul Socialiștilor;
  2. Maia Sandu, desemnată de Partidul Acțiune Solidaritate;
  3. Renato Usatîi, desemnat de Partidul Nostru;
  4. Vasile Tarlev, desemnat de Partidul pentru Viitorul Moldovei;
  5. Irina Vlah, desemnată de un grup de cetățeni;
  6. Ion Chicu, desemnat de Partidul Consolidării și Dezvoltării;
  7. Andrei Năstase, desemnat de un grup de cetățeni;
  8. Victoria Furtună, desemnată de un grup de cetățeni;
  9. Octavian Țîcu, desemnat de Blocul electoral „Împreună”;
  10. Tudor Ulianovschi, desemnat de un grup de cetățeni;
  11. Natalia Morari, desemnată de un grup de cetățeni.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării