main logo
6269

Prezentatoare TV de la Chișinău, hărțuită sexual de un psiholog

Jurnalista Dana Oleinic susține că a fost hărțuită sexual de către psihologul Ghenadie Virtos.

Prezentatoare TV de la Chișinău, hărțuită sexual de un psiholog

În urma celor întâmplate, tânăra spune că se îndoiește de „calitățile de psiholog ale lui Ghenadie Virtos, inclusiv de calitățile sale pur omenești”, transmite Știri.md

Cu toate acestea, Dana Oleinic a ezitat să meargă la poliție „am decis să trec peste această etapă în liniște, cu gândul că ar fi bine să evit un scandal public”, a declarat jurnalista.

Totul s-ar fi întâmplat în seara de 7 iunie. Oleinic a fost invitată de către Ghenadie Virtos la o petrecere unde totul s-a întâmplat.

„În timpul seratei, Ghenadie, care, văzând că am evitat două sau trei tentatie de-ale sale de atingeri cu tentă sexuală, a ajuns să-mi bage mâna-ntre picioare, agresiv și extrem de obraznic. 

Imediat după această acțiune, am ridicat tonul vocii și i-am dat de înțeles că este inadmisibil ceea ce a făcut, pentru că ce făcuse el se numește abuz, hărțuire sexuală și se pedepsește conform legii. Replica lui a fost, incredibilă, dragi prieteni: că eu sunt vinovată, pentru că i-aș fi permis. Menționez că nu m-am dat la el și nu i-am dat de înțeles nici verbal, nici gestual prin care să-i creez premizele de a mă hărțui sexual și nici măcar nu eram îmbrăcată provocator. Mi-a repetat că eu sunt vinovată.

Cel mai probabil, după ce a conștientizat ce a făcut, a încercat să compenseze acțiunea. M-a îndemnat să îl lovesc, sub pretextul că asta ar trebui să fie reacția mea corectă la hărțuirea sexuală. Am refuzat să îl lovesc pentru că nu văd de ce eu trebuie să atentez la integritatea fizică a altei persoane, care mă provoacă intenționat. Am fost eu cea care a primit câteva palme de la Ghenadie, mai târziu, că testa... reacții. Dar nu-i pe asta. Îi pe senzația aia de greață emoțională și de violare a spațiului personal, intim, provocată de hărțuirea sexuală”, povestește Oleinic.

La rândul său Ronin Terente, martorul celor întâmplate susține că „acolo n-am văzut hărțuire (cum o percep eu) am văzut un joc dus la absurd”. 

După ce Oleinic a făcut publice cele întâmplate, Ghenadie Virtos și-a cerut scuze de la jurnalistă și a declarat că a depășit limita decenței. 

„Apreciez curajul tău de a fi avut inițiativa să clarificăm acea situație.

Într-adevăr am acționat la limita decenței, ceea ce regret fără rezerve.

Te rog să accepți scuzele mele, dacă le crezi sincere.

Pot spune cu toată responsabilitatea că nu am făcut acel gest nesăbuit din rea intenție, a fost un joc din care am fi putut ieși ambii în orice moment, având în vedere că s-a petrecut într-un spațiu deschis și în prezența altor persoane de încredere.

Eu voi discuta situația cu mentorul meu pentru a mă asigura că am tras toate învățămintele din acel episod.

Îți recomand și ție, să apelezi la un specialist imparțial pentru a avea beneficiul unei perspective independente asupra celor întâmplate.

Numai bine și puterea sa fie cu tine.

PS: recomandarea mea pentru toți ar fi să plece din orice situație la primele semne de disconfort, fără a provoca cealaltă persoană să meargă mai departe, ceea ce poate duce ulterior la consecințe neplăcute pentru ambele părți implicate”, a declarat Virtos.

Dacă acesta va fi găsit vinovat, psihologul riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani.

Картинки по запросу Ghenadie Virtos

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării