main logo
1410

Prețuri majorate la vulcanizări și spălătorii auto: Explicația oferită

În pofida prognozelor de răcire a vremii și căderii primelor ninsori în următoarele zile, astăzi la service-urile auto din Capitală nu s-au format cozi mari, ca în anii trecuți.

Prețuri majorate la vulcanizări și spălătorii auto: Explicația oferităFoto: IPN

„Acest lucru s-a datorat condițiilor meteorologice mai blânde din acest an. În anii trecuți, ninsoarea și depunerea zăpezii îi luau prin surprindere pe conducătorii auto, fapt care determina formarea de cozi lungi la vulcanizări, pentru serviciul de schimbare a anvelopelor”, a explicat pentru IPN administratorul unui service auto de pe strada Mircea cel Bătrân, din sectorul Ciocana al Capitalei, transmite Știri.md.

Prețul din acest an pentru schimbarea cauciucurilor este de 250 de lei pentru un autoturism din clasa Sedan (cea mai numeroasă categorie de mașini din Republica Moldova, n.r.), cu 30 de lei mai mult decât anul trecut, a specificat administratorul. 

Acest fapt s-a datorat scumpirii accesoriilor, de exemplu, s-au scumpit balasturile care sunt folosite la balansarea roților.

Același service auto prestează și servicii de spălare a automobilelor. Pentru spălarea complexă (exterior și interior) a unui automobil din clasa Sedan, șoferii achită 150 de lei. 

Prețul s-a ridicat, de o lună, cu 20 de lei. Cauza este aceeași: scumpirea accesoriilor – în acest caz, a soluțiilor folosite la spălarea mașinilor. 

„Chiar dacă soluțiile de spălare se produc în Republica Moldova, substanțele care constituie materia primă pentru respectivele soluții sunt importate de peste hotarele țării. 

A crescut atât prețul produselor importate, cât și prețul serviciilor de transportare a produselor de import”, a explicat administratorul service-ului auto. 

În condițiile creșterii tarifelor și a prețurilor la alte produse, ca să păstreze angajații service-urilor auto, administratorii caută posibilități de a le mări măcar puțin salariile.

La alte vulcanizări din sectorul Ciocana șoferii puteau beneficia de serviciul schimbării anvelopelor la prețul de 240 de lei.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă, 4 decembrie, în toată țara sunt posibile precipitații sub formă de ninsoare umedă. 

Inspectoratul Național de Securitate Publică atenționează șoferii să nu pornească la drum fără cauciucuri de iarnă, să conducă cu atenție și să își adapteze constant viteza la drum și la condițiile de conducere, să evite staționarea sau parcarea în apropierea copacilor de pe marginea drumului, să nu se angajeze în depășirea unor coloane de mașini și să aibă întotdeauna farurile aprinse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării