main logo
7539

Pretorul de la Ciocana, prins cu avere nejustificată. Ce riscă

Sinilga Școlnic, pretorul de la Ciocana, luată anterior la ochi de către Centrul Național Anticorupție, a fost prinsă cu avere nejustificată. Familia fostei funcționare avea peste 131.000 de lei diferență între averea dobândită și veniturile obținute.

Pretorul de la Ciocana, prins cu avere nejustificată. Ce riscăImagine simbol

Banii au fost agonisiți în anul 2017. Inspectorii de integritate au efectuat controlul averii, iar fostul pretor nu a putut prezenta date justificative privind proveniența bunurilor, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„După rămânerea definitivă a actului de constatare, subiectului îi va fi întrerupt raportul de muncă, fiind decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de trei ani, cu înscrierea în Registrul interdicțiilor. În vederea confiscării averii nejustificate, cauza se va transmite instanței de judecată”, declară ANI.

Amintim că, în 2020, Sinilga Școlnic a fost reținută de către ofițerii CNA, fiind bănuită de corupție. Aceasta era bănuită că, prin intermediul unor ofițeri de investigații, ar fi pretins între 5.000 și 10.000 de lei de la agenții economici care se ocupau de comerț ambulant stradal.

În septembrie 2021, procurorii anticorupție și-au retras învinuirile aduse Sinilgăi Școlnic. Ulterior, urmărirea a fost reluată, apoi din nou oprită.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării