main logo
7531

Pretor din Chișinău, filmat cum merge cu Range Roverul pe trotuar

Pretorul sectorului Centru din Chișinău, Pavel Rusu a fost filmat cum merge cu Range Rover-ul pe trotuar.

Pretor din Chișinău, filmat cum merge cu Range Roverul pe trotuar

Incidentul a avut loc în acest weekend în Capitală.

Din imagini se vede cum pretorul merge liniștit cu bolidul de lux, chiar dacă este filmat, transmite Știri.md.

Potrivit martorilor, șoferul Range Rover-ului este pretorul sectorului Centru al Capitalei, Pavel Rusu.

Deși este conștient de faptul că încalcă Regulamentul Circulației Rutiere, Rusu dă din deget și continuă să circule pe trotuar.

Contactat de Știri.md, pretorul nu a răspuns pentru a oferi comentarii.

Ulterior, funcționarul a spus că recunoaște că a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere și își asumă vina însă circumstanțele în care era l-ar fi impus să recurgă la această încălcare.

Cert e că mașina figurează în declarația sa de avere. Potrivit lui, bolidul ar fi fabricat în 2007 și a fost cumpărat în 2016 cu 84.000 de lei.

Amintim că familia pretorului interimar al sectorului Centru gestionează mai multe gherete din Chişinău, iar Pavel Rusu a fost supranumit "regele gheretelor".

Soţia pretorului, Tamara Rusu, profesoară şi directoare adjunctă la Liceul „Gheorghe Asachi”, este fondatoarea firmei „Petra TP”, care administrează câteva gherete, inclusiv cea care vinde cafea la intersecţia străzilor Puşkin şi 31 august 1989. Nora pretorului, Inga Lupu, este fondatoarea unei alte firme implicate în afaceri cu gherete. 

Pretorul, făcând uz de funcţiile pe care le-a ocupat sau le ocupă, facilitează businessul familiei sale, semnând note de serviciu în favoarea activităţii gheretelor. Pavel Rusu a refuzat să discute, reporterul ZdG fiind dat afară din biroul său de la Pretura Centru.

Soţii Pavel şi Tamara Rusu deţin un imobil impunător, cu două etaje şi mansardă, în Stăuceni. Potrivit actelor cadastrale, casa de 128 m.p. a fost cumpărată în 2004. În 2012, pretorul a dat în exploatare o altă construcţie, de 101 m.p., amplasată pe acelaşi teren. 

Vecinii spun însă că în acest imobil locuieşte fiul pretorului, Igor Lupu, directorul CMAC, iar familia lui Pavel Rusu ar locui într-o altă casă din apropiere, care, conform actelor de la Cadastru, este înregistrată pe numele Liei Neukirch, fiica pretorului, care, în prezent, locuieşte la Viena.

În declaraţia de avere şi interese personale pentru 2016, Pavel Rusu mai indică o casă de 47 m.p. şi două construcţii accesorii, de 36 şi 20 m.p., care i-au fost donate în 2008.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării