main logo
566

Presiune mare pe spitalele din Chișinău: Cazurile de viroze, în creștere

Presiunea pe spitalele din Capitală crește. Săptămâna precedentă au fost raportate 7.261 de cazuri de infecții virale.

Presiune mare pe spitalele din Chișinău: Cazurile de viroze, în creștere

Șeful Direcției municipale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a precizat că asta înseamnă cu 2.040 de cazuri mai mult decât săptămâna precedentă și cu 5.040 mai multe cazuri decât în aceeași perioadă a anului trecut, transmite Știri.md cu referire la TV8.

„La Spitalul de Copii nr. 1 sunt internați 130 de copii, până la doi ani. La Spitalul Clinic Boli Contagioase de Copii, pe 100 de paturi sunt 129 de pacienți, iar la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” sunt 130 de copii internați cu complicații ale infecțiilor respiratorii”, a precizat Gîlca.

Șeful Direcției municipale asistență medicală și socială a mai menționat că situația este complicată, dar odată ce se vor face externări se va putea suplini numărul de internări. 

„În spitalele municipale avem un număr mare de copii din republică”, a mai adăugat Boris Gîlca, care a ținut să precizeze că în această perioadă ar fi „binevenită o ședință comună cu Ministerul Sănătății pentru coordonarea unor activități, dar nu s-a întâmplat. Vom face față lucrurilor”. 

Săptămâna precedentă au fost înregistrate 105 cazuri de gripă, dintre care 79 la copii până la 17 ani. 88 de pacienți au fost internați.

Cât despre vaccinare, Gîlca susține că stăm bine la acest capitol: „Din 47.300 de doze de vaccin recepționate au fost utilizate peste 46.000 de doze”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării