main logo
555

Președintele suspendat al CSJ, Ion Druţă, va fi cercetat în libertate

Preşedintele suspendat al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), Ion Druţă, va fi cercetat în continuare în libertate. Magistraţii Curţii de Apel Chişinău au respins ca nefondat recursul procurorului, care a insistat ca Druţă să fie plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Președintele suspendat al CSJ, Ion Druţă, va fi cercetat în libertateFoto: agora.md

Ion Druţă este cercetat pentru îmbogăţire ilicită, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Se respinge ca nefondat demersul procurorului Eugeniu Rurac şi rămâne fără modificări încheierea judecătoriei Chişinău din 4 octombrie, 2019".

Ion Druță a depus o cerere prin care a solicitat ca demersul să fie examinat în lipsa acestuia. Acesta se declară nevinovat. Avocatul magistratului, Iurie Tabarcea ne-a declarat că este satisfăcut de decizia instanţei.

"Suntem mulţumiţi deoarece s-a pronunţat o decizie legală. A fost respins recursul procurorului şi lăsat fără modificări încheierea instanţei de fond. În opinia apărării probe nu sunt", a afirmat avocatul lui Ion Druţă, Iurie Tabarcea.

De cealaltă parte, acuzatorul de stat ne-a spus că nu vrea să comenteze decizia instanţei, întrucât aceasta este una irevocabilă.

"Codul de etică a procurorului îmi interzice să comentez deciziile instanţelor de judecată care sunt irevocabile. Atâta timp cât domnul Druţă a fost pus sub învinuire, deja există probe care confirmă vinovăţia acestuia. Însă, urmărirea penală este în plină desfăşurare", a comunicat procurorul anticorupţie,  Eugen Rurac.

Preşedintele suspendat al Curţii Supreme de Justiţie, este cercetat pentru îmbogăţire ilicită. Potrivit oamenilor legii, în urma descinderilor pe care procurorii le-au efectuat recent, în biroul și la domiciliul acestuia, au fost găsite obiecte care ar confirma vinovăţia acestuia.

Ion Druţă a fost ales în calitate de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie în aprilie 2018 pe un termen de patru ani. În luna iunie a acestui an, Druță a fost înlăturat de la exercitarea funcției administrative. O lună mai târziu, a revenit la șefia CSJ după ce Curtea de Apel Chișinău a acceptat cererea depusă împotriva CSM. Iar la începutul acestei luni, CSM l-a lăsat fără imunitate la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, pentru a fi cercetat penal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării