main logo
1272

Președintele interimar al CSM: Se produc lucruri ciudate în sistem

După decizia Consiliului Superior al Magistraturii din 25 iunie, prin care au fost suspendați din funcții președintele Curții Supreme de Justiție Ion Druță și toată conducerea judecătoriei Chișinău, în sistemul judecătoresc ar fi început să se producă „lucruri ciudate”.

Președintele interimar al CSM: Se produc lucruri ciudate în sistemFoto: investigatii.md

Așa le-a catalogat președintele interimar al CSM, Dorin Musteață, transmite Știri.md

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Dorin Musteață a povestit că cineva își dorește demisia CSM-ului și au început să fie colectate semnături pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor. Întrebat direct de prezentatoarea emisiunii Mariana Rață dacă asta ar fi o acțiune inițiată de cei suspendați din funcții, Musteață a răspuns ferm: „Sigur” și a adăugat că „o parte din sistem luptă cu CSM, unii vizați, alții apropiați de cei vizați”.

Președintele interimar al CSM mai spune că se fac presiuni asupra judecătorului Mihai Murguleț, care a scris nota informativă împotriva conducerii Judecătoriei Chișinău.

„Când examinam nota informativă a lui Murguleț și urma să dăm hotărârea, unele persoane vizate, nu o să dau nume, îi făceau control domnului Murguleț. Căutau informații pe dumnealui. O persoană care urma să depună informații în chestia invocată de dl Murguleț a adus un teanc de materiale în privința dl Murguleț. În loc să explice chestiunea care este în privința lui, el atacă persoana care l-a denunțat”, dezvăluie Dorin Musteață.

Potrivit acestuia, după ședința din 25 iunie, a fost dispusă inițierea unor inspecții la Curtea Supremă de Justiție, la Curtea de Apel Chișinău, la Judecătoria Chișinău, dar și la Curtea de Apel Cahul, pentru că ar exista informații că se produc ilegalități acolo în cazul dosarului lui Ilan Șor.

Precizăm că Ion Druță s-a adresat în instanța de judecată, cerând să fie anulată hotărârea CSM-ului prin care a fost suspendat din funcție. Solicitarea lui Druță va fi examinată chiar astăzi de magistrații Curții de Apel Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării