main logo
5693

Președintele Austriei, după incidentul cu Codruț: I-am adus un cadou

Incidentul produs în curtea Președinției între președintele Austriei și Codruț, câinele adoptat de administrația prezidențială, a devenit motiv de știre în mai multe colțuri ale lumii.

Președintele Austriei, după incidentul cu Codruț: I-am adus un cadouFoto: instagram/maia.sandu

La finalul vizitei sale în R. Moldova, liderul austriac, Alexander Van der Bellen, i-a oferit un cadou lui Codruț în semn de împăcare, transmite Știri.md.

Președintele Austriei a publicat un filmuleț pe pagina lui de Instagram în care a făcut totalurile vizitei sale de lucru, dar și a povestit despre incident.

„Prima mea întâlnire cu Codruț, „Primul Câine” al Republicii Moldova, a făcut un pic de vâlvă. Cine mă cunoaște știe că sunt un mare iubitor de câini. Îl pot înțelege - era nervos din cauza tuturor oamenilor din jur. Nu e chiar atât de rău. Mult mai important: conversațiile pe care le-am avut cu președintele Sandu, prim-ministrul, președintele Parlamentului și mulți antreprenori din Moldova. Viitorul Moldovei se află într-o Europă mai mare. Viitorul nostru se află într-o Europă mai mare, împărtășită.

În ultima zi a vizitei mele în Moldova, i-am dăruit președintelui Maia Sandu o mică jucărie pentru Codruț. Să avem o prietenie bună”, a scris acesta pe pagina de Instagram.

Recent, Maia Sandu a publicat pe rețelele sociale o imagine cu Codruț, un cățel pe care l-a adoptat.

Imaginile publicate în care se vede cum Codruț, câinele care locuiește la Președinție, îl mușcă de mână pe președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, au fost preluate rapid în presa autohtonă și plasate pe rețelele sociale. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării