main logo
4938

Presa: Sechestru de 10 milioane de lei pe bunurile lui Rizea din Moldova

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis un ordin de înghețare pe un imobil, situat într-o zonă rezidențială din mun. Chișinău, și un automobil de lux, în valoare de 9 milioane 755 de mii de lei, săptămâna trecută, se arată într-un comunicat al CNA.

Presa: Sechestru de 10 milioane de lei pe bunurile lui Rizea din Moldova

Este vorba despre un dosar de spălare a banilor din gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, transmite Știri.md.

Prin urmare, ordinul de înghețare a fost dispus pentru ca ulterior să fie aplicat un sechestru pe bunurile menționate. ARBI deja a aplicat sechestru pe mijloace financiare în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei într-un alt dosar de spălare a banilor.

Potrivit Alerta.mdar fi vorba despre bunurile lui Cristian Rizea, ex-deputat român care a fost declarat indezirabil, acum câteva săptămâni, și expulzat sub pază din Republica Moldova. Se cunoaște că acesta ar fi deținut un imobil de lux în Chișinău și s-ar fi plimbat, în ultima perioadă, cu un Range Rover.

"În perioada de raport, Agenția a evaluat 9 bunuri imobile și 4 autoturisme și a preluat în administrare mijloace bănești sechestrate, în monedă națională și valută străină, în sumă totală de aproximativ 20 de mii de lei. Pe componenta de cooperare internațională, ARBI a recepționat răspunsuri la solicitările de informații, transmise omologilor de peste hotare, din România, Austria și Bolivia. Alte 72 de demersuri au fost expediate diferitor furnizori de informații și de date din țară", se mai arată în comunicat.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), care se ocupă de efectuarea investigațiilor financiare paralele, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate, precum și evidența acestor bunuri.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării