main logo
23421

Presa română: Maia Sandu, gest sfidător înaintea prezidențialelor

O dezbatere televizată la care urmau să participe Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi a fost întreruptă, după ce actuala președintă nu a participat, iar candidatul susținut de PSRM a părăsit studioul.

Presa română: Maia Sandu, gest sfidător înaintea prezidențialelorFoto: Imagine simbol/Maia Sandu

Incidentul a fost mediatizat și de presa din România, care a catalogat gestul Maiei Sandu drept „sfidător”, transmite Știri.md.

La dezbaterea de ieri, 8 octombrie, s-au prezentat Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi. Totuși, candidatul susținut de PSRM nu s-a reținut mult, spunând că nu are întrebări pentru contracandidatul Usatîi.

„Nu am întrebări și nu am ce discuta nici cu Renato Usatîi, nici cu alți candidați”, a subliniat acesta, menționând că venise la dezbatere pentru a vorbi cu „reprezentanții actualei guvernări”, făcând referire la candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. 

Usatîi i-a spus prezentatorului că va rămâne pentru „a vorbi cu oamenii”.

Anterior, Maia Sandu a refuzat să confirme în prealabil dacă va participa la dezbateri. În cadrul unei emisiuni televizate, șefa statului a declarat că dezbaterile sunt un element util al democrației atunci când cei care participă își doresc să dezbată subiecte concrete, însă atunci când „unii candidați transformă dezbaterile într-un spectacol de prost gust, ele nu ajută cetățenii să își formeze o opinie”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării