main logo
6946

Preotul din Hâncești care nu înmormântează persoane vaccinate: E păcat

Preotul din comuna Secăreni, raionul Hâncești, a refuzat să înmormânteze o femeie din localitate, care a murit din cauza unei boli incurabile, pentru că aceasta era vaccinată împotriva COVID-19.

Preotul din Hâncești care nu înmormântează persoane vaccinate: E păcatFoto: zdg.md

„Ce treabă aveți, matale, ziaristă, cu înmormântarea? Ziariștii se ocupă cu înmormântarea sau ce? Lasă cei care îi ucid pe oameni să-i înmormânteze. Care au credință, înțeleg, care nu au credință, nu înțeleg. Eu pe oamenii bolnavi care nu mor de asta, îi înmormântez, dar pe vaccinați eu nu-i înmormântez”, a confirmat preotul Oleg Moraru pentru Zdg.md, transmite Știri.md.

Slujitorul bisericii consideră că ar comite „un păcat de moarte”, dacă ar înmormânta o persoană vaccinată și afirmă că, de acum încolo, la fel, n-o să-i înmormânteze pe cei imunizați.

Valeriu Bogdan, soțul femeii decedate, vaccinat și el împotriva COVID-19, consideră că preotul le-a încălcat drepturile, dar afirmă că acesta nu este primul caz când slujitorul bisericii refuză să înmormânteze persoanele vaccinate.

Protoiereul Ioan Borș, cel care a oficiat slujba de înmormântare refuzată de „colegul” său, dezaprobă atitudinea preotului Oleg Moraru.

Vadim Corostinschi, secretarul Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, a accentuat faptul că, în trecut, Oleg Moraru a comis mai multe încălcări dogmatice, dar afirmă că acesta nu poate fi sancționat, pentru că el nu ar reprezenta Mitropolia Moldovei.

La rândul ei, asistenta medicală din sat spune că preotul i-a cerut informații despre localnicii vaccinați, iar sătenii veneau pe furiș la imunizare.

Gheorghe Cojocaru, primarul comunei Secăreni, a refuzat să comenteze cele întâmplate, precizând că nu vrea să se implice în treburile bisericești. 

Studiile au demonstrat că vaccinurile anti-COVID-19 sunt inofensive și reprezintă singura modalitate de a eradica pandemia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării