main logo
1090

Premierul Dorin Recean a vizitat o fabrică de lactate

Premierul Dorin Recean a mers astăzi, 24 septembrie, în vizită la fabrica „Lactis” - întreprindere cu o istorie de peste 65 de ani în industria lactatelor. Fabrica produce o gamă variată de cașcavaluri și alte produse lactate și are un colectiv de circa 240 de angajați.

Premierul Dorin Recean a vizitat o fabrică de lactateFoto: Guvernul Republicii Moldova

În cadrul vizitei, șeful Executivului a discutat cu angajații companiei despre activitatea curentă a întreprinderii, provocările și oportunitățile din sector, despre măsurile ce ar sprijini dezvoltarea industriei lactatelor în Republica Moldova și îmbunătățirea condițiilor de muncă, transmite Știri.md.

„Guvernul este angajat să susțină antreprenorii care nu doar promovează tradiția și calitatea produselor, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea economică a comunităților. Investițiile în inovații și în modernizarea proceselor de producție este esențială pentru a asigura competitivitatea întreprinderii”, a declarat prim-ministrul.

La rândul său, directorul companiei, Gheorghe Angheluță, a prezentat secțiile fabricii și procesele de fabricație, subliniind angajamentul întreprinderii de a oferi produse de înaltă calitate. 

„În acest scop, sunt realizate investiții semnificative în dotarea tehnologică și diversificarea gamei de produse. Fabrica dispune de circa 90 de puncte de colectare a laptelui, în 86 de sate din șapte raioane ale Republicii Moldova, acestea fiind dotate cu utilaj frigorific și cu laboratoare pentru verificarea calităţii materiei prime”, specifică reprezentanții Guvernului.

În prezent, „Lactis” produce 17 tipuri de caşcavaluri şi brânzeturi. De asemenea, sortimentul include produse lactate integrale și produse îmbogăţite cu bifidobacterii. Produsele sunt vândute prin intermediul rețelelor comerciale, iar pe viitor întreprinderea planifică să exporte pe piața europeană brânzeturi tari și semitari.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării