main logo
43519

Premierul Chicu anunță ce se va întâmpla de luni în R. Moldova

De luni, în Moldova vor fi simplificate unele măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului în condiţiile stării de urgenţă.

Premierul Chicu anunță ce se va întâmpla de luni în R. MoldovaFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a comunicat prim-ministrul Ion Chicu, transmite Știri.md.

"A fost luată decizia ca, începând cu 23 martie, să fie reluată activitatea unor magazine pentru a permite comerţul cu amănuntul al articolelor igienico-sanitare în unităţile comerciale specializate. Este vorba de magazine aparte, care efectuează doar astfel de comerţ", a spus Chicu.

Potrivit lui, sunt luate măsuri şi în privinţa desfăşurării lucrărilor agricole de câmp şi altor tipuri de lucrări agricole.

"Va fi reluată şi activitatea de comerţ cu amănuntul prin intermediul magazinelor agricole ce comercializează seminţe, produse de uz fito-sanitar, furaje şi alte materii prime şi produse necesare în procesul tehnologic şi operaţional al producătorilor agricoli.

La fel, se va relua activitatea de comerţ cu amănuntul prin intermediul magazinelor specializate a pieselor de schimb şi a altor produse conexe serviciilor de deservire tehnică a unităţilor de transport.

Sunt servicii care reies din procesul agricol şi care sunt absolut necesare, dar sunt prestate cu maximă securizare în unităţi comerciale separate şi specializate", a remarcat premierul.

În acelaşi timp, celelalte măsuri luate în legătură cu instituirea stării de urgenţă rămân în vigoare. În special, s-a decis extinderea vacanţei în toate instituţiile de învăţământ din ţară până la 1 aprilie. Anterior, vacanţa a fost anunţată pentru perioada 11-23 martie.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină să asigure finanţarea imediată, în sumă de 2 mil. lei, pentru achiziţionarea a 640 mii de perechi de mănuşi medicale şi 250 mii de măşti medicale. Centrul de achiziţii publice urmează să organizeze procesul de achiziţionare directă.

Agenţii economici care efectuează activităţi de producere trebuie să asigure accesul reprezentanţilor Biroului Naţional de Statistică pentru a verifica formarea preţurilor la produsele fabricate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării