273
0
Premiera unui film turnat în Moldova a avut loc la Sarajevo
273
0

Premiera mondială a documentarului turnat în Republica Moldova ”Grădina Sovietică”, în regia lui Dragoș Turea a avut loc duminică, 18 august, la cea de-a 25-a ediție a Festivalului de Film din Sarajevo, Bosnia și Herțegovina.

Potrivit organizatorilor, filmul ”Grădina Sovietică” participă în competiția oficială la categoria documentar și concurează pentru trofeul Inima Orașului Sarajevo, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În timp ce investighează moartea misterioasă a bunicii sale, Dragoș, un regizor din Republica Moldova, descoperă un experiment științific secret. 

Dragoș dezvăluie planul secret al fostului lider sovietic Nikita Hrușciov de a transforma Moldova în grădina Sovietică pentru aplicarea energiei atomice în agricultura locală.

Este o premieră când un documentar de lung metraj, având un subiect autentic din Republica Moldova, este selectat pentru a participa la Festivalul din Sarajevo, organizat sub patronajul UNESCO. 

Publicul a manifestat un interes sporit față de subiectul documentarului, turnat în R. Moldova și după încheierea filmului au avut loc discuții aprinse.

Documentarul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Centrului Național al Cinematografiei din România și TVR - Societatea Română de Televiziune. Filmul durează o oră și 15 minute.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter