main logo
1930

Precizările procurorilor privind perchezițiile de la casa lui Drăguțanu

Procurorii Anticorupție au efectuat ieri, 12 decembrie, percheziții în dosarul penal privind frauda bancară.

Precizările procurorilor privind perchezițiile de la casa lui DrăguțanuFoto: protv.md

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Anticorupție, perchezițiile au vizat 9 locații, la domiciliile persoanelor vizate – persoane care în trecut au fost factori de decizie la Victoriabank, precum și la un fost guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, transmite Știri.md.

Potrivit procurorilor, 8 persoane au fost recunoscute ca bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat, precum și de spălare de bani în interesul aceluiași grup, în proporții deosebit de mari.

În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mijloace tehnice, înscrisuri, documente relevante cauzei, precum și mijloace bănești.

Dacă vor fi găsite vinovate, potrivit legii, pentru infracțiunea de escrocherie bănuiții riscă pedeapsa cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

În cazul spălării banilor, astfel de fapte se pedepseşte cu amendă de până la 11.750 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, cu amendă de până la 55.000 de lei, aplicată persoanei juridice cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Pentru respectarea drepturilor persoanelor bănuite, numele acestora nu pot fi făcute publice, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale. 

Știri.md amintește că potrivit informațiilor obținute de Ziarul de Gardă, perchezițiile ar fi fost efectuate la domiciliile fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ex-președintei „Victoriabank”, Natalia Politov, dar și nepotul lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreședinte al „Victoriabank”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării