main logo
920

Precizările MAI privind concursul pentru funcţia de şef al IGP

Ministerul Afacerilor Interne vine cu precizări privind concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspectoratului General al Poliţiei.

Precizările MAI privind concursul pentru funcţia de şef al IGP

Potrivit MAI, la momentul examinării dosarelor de concurs, nici unul din candidaţii admişi la concurs nu avea calitatea de bănuit, învinuit sau inculpat în cadrul unui proces penal, transmite Știri.md.

Totodată instituția precizează că niciun candidat nu avea interdicţia de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică, fapt ce derivă dintr-un act de constatare al Autorităţii Naţionale de Integritate.

"În legătură cu unele interpretări apărute în sursele de informare mass-media, vă comunicăm că potrivit legii a fost eliminată limita de vârstă pentru ocuparea funcţiei de şef al IGP al MAI stabilită anterior la momentul aprobării Legii nr.320/2012, fiind asigurată astfel posibilitatea accederii în funcţie a tuturor candidaţilor care întrunesc condiţiile generale şi speciale stabilite de legislaţie, fără discriminare pe criteriul de vârstă.

Cu referire la excluderea unor candidaţi din concurs, vă informăm că la momentul examinării dosarelor de concurs ale acestora, de către Comisia de concurs au fost admişi 6 candidaţi care întrunesc condiţiile generale şi speciale de participare", se menționează în comunicat.

Citește și: Testul integrității pentru funcția de șef al IGP: Case, mașini, donații și dosare

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării