main logo
864

Precizările MAEIE în cazul studenților moldoveni blocați la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu precizări în cazul studenților moldoveni de la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al MAE al Federației Ruse (MGIMO), care ar fi fost fost rugați să elibereze căminele până la data de 20 martie.

Precizările MAEIE în cazul studenților moldoveni blocați la Moscova

Într-un răspuns pentru Deschide.md, MAEIE precizează că, decanatul MGIMO a asigurat Ambasada R. Moldova la Moscova că locurile în căminele studențești vor fi păstrate și studenții moldoveni nu vor fi nevoiți să plece din cămine, având în vedere situația extrem de complicată, transmite Știri.md.

Decizia vine în urma unui demers al Ambasadei R. Moldova la Moscova, adresat pe data de 17 martie Institutului, cu solicitarea de a menține locurile în căminele studențești de la Universitate pentru cetățenii moldoveni.

MAEIE mai menționează că, pe 18.03.2020, cetățeana Daria Staraia, care este și președinta asociației de studenți de la MGIMO, a contactat misiunea diplomatică și a solicitat asistență pentru întoarcerea în R. Moldova, alături de alți colegi ai săi.

La moment MAEIE și Ambasada R. Moldova de la Moscova sunt în căutarea soluțiilor. Măsurile ce vor fi întreprinse, vor fi comunicate ulterior. Ministerul sugerează celor implicați să rămână în legătură cu misiunea diplomatică.

Știri.md reamintește că o studentă a postat ieri o adresare video pe o rețea de socializare în care aceasta se adresează către Igor Dodon cu rugămintea de a ajuta studenții.

Ulterior, Renato Usatîi a venit primul cu o reacție la mesajul tinerei și a menționat că acesta este de acord să le ofere studenților propia casă din Moscova.

Amintim că, Deschide.md a scris ieri, 18 martie, despre faptul că studenții moldoveni care au rămas blocați în Marea Britanie au șansa să ajungă acasă cu o cursă charter. Aeronava va decola de pe aeroportul din Londra în data de 23 martie.

Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile, ne-au comunicat că compania „FlyOne” a cerut, ieri, permisiunea pentru a efectua, în data de 23 martie, cursa Londra-Chișinău.

Totodată, aceștia ne-au declarat că „FlyOne” va efectua zboruri charter și pentru a aduce la Chișinău mai mulți studenți moldoveni care se află acum la Moscova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării