main logo
1561

Precizările lui Codreanu privind achiziţia celor 31 de autobuze ISUZU pentru Chişinău

Fostul edil al Capitalei, Ruslan Codreanu, susține că a auzit din presă despre dosarul penal privind procedura de achiziţie a celor 31 de autobuze de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chişinău la un preț de peste 78 milioane lei

Precizările lui Codreanu privind achiziţia celor 31 de autobuze ISUZUColaj: Știri.md

Potrivit lui Codreanu, subiectul achiziționării celor 31 de troleibuze noi este un instrument "folosit de unii în perioada electorală și speculațiile pur politice", transmite Știri.md.

"Personal, când merg prin oraș și văd autobuzele noi, mă simt mândru că am reușit să reînnoiesc Parcul Urban de Autobuze (PUA) cu 31 de autobuze noi după 13 ani. Mă simt totuși nevoit să vin cu câteva rectificări și să vorbesc despre minciunile care tot s-au invocat și se vor invoca la adresa mea:

1️. Presa tot scrie că am fost membru al grupului de lucru, dar nu este așa. Eu nu am participat la elaborarea caietului de sarcini și nici membru al grupului de lucru privind achiziția autobuzelor nu am fost. Autoritatea contractantă este PUA. Pe 2 ianuarie am adunat toți șefii de direcție și am spus că nu voi admite tergiversări la licitații. Iar acestea trebuie făcute transparent și echitabil. (Și nu mă refer doar la procurarea autobuzelor, dar la toate cele 300 de proiecte pornite în Chișinău).

2. Autobuzele sunt noi, achiziționate pe garanție. Vorbim totuși de o companie internațională turco-japoneză. Anadolu Isuzu este una dintre cele mai importante firme de producție de autobuze şi autocare din Europa, principalii acţionari ai firmei fiind Anadolu Group fromTurkey, alături de Isuzu Motors Limited și Itochu Corporation din Japonia. Autocare Isuzu poți vedea în Cluj, în Iași, în Constanța, în București. Sunt vândute în peste de 50 țări. Normal că nu au fost cumpărate cu ochii închiși, autobuzele sunt noi - este vorba și de fața unei companii internaționale.

3. Prețul autobuzelor. Au fost 2 companii prezente la licitație. Una din România cu capital turcesc și cealaltă distribuitorul oficial a companiei Anadolu Isuzu. Nu am fost membru grupului de lucru, dar știu că nu doar prețul a avut rol, dar și calitatea, condițiile de distribuție, etc.", a precizat Codreanu.

Știri.md amintește că pe procedura de achiziţie a 31 de autobuze de către Parcul Urban de Autobuze din municipiul Chişinău la un preț de peste 78 milioane lei (fără TVA) a fost iniţiată o cauză penală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării