main logo
2971

Precizările Biroului politici de reintegrare privind atacul din Tiraspol

În contextul incidentului recent din regiunea transnistreană, în care a fost implicat un elicopter militar, Biroul politici de reintegrare a venit cu unele precizări.

Precizările Biroului politici de reintegrare privind atacul din TiraspolImagine simbol

Potrivit reprezentanților Biroului politici de reintegrare, instituțiile de profil ale Republicii Moldova au analizat cu atenție imaginile video difuzate pe diverse rețele sociale și în mass-media din stânga Nistrului, transmite Știri.md

Astfel, în urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate, s-a ajuns la următoarele concluzii:

- Materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini;

- Incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului.

„Din informațiile de care dispunem, este important să informăm publicul că, în perioada următoare, se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate. În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii. Autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii externi, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntâmpinării unor noi provocări”, au mai precizat reprezentanții Biroului politici de reintegrare.

Știri.md amintește că un incendiu a izbucnit în amiaza zilei de 17 martie, în stânga Nistrului, pe teritoriul unei unități militare. Potrivit presei transnistrene, incendiul a fost provocat de o explozie. Preliminar, explozia a avut loc ca urmare a unui atac cu drone kamikaze.

La scurt timp, Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție și a calificat incidentul drept o tentativă de a provoca frică și panică în regiune.

Totodată, reamintim că la Chișinău a fost deschisă o secție de vot în incinta Ambasadei Rusiei.

În timp ce oamenii își exercitau dreptul la vot, un bărbat de 54 de ani a aruncat două cocktailuri Molotov în curtea Ambasadei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării