main logo
1089

Precizările Air Moldova privind pasagerii care vor în Irlanda

Compania Air Moldova revine cu precizări referitoare la situaţia accesului pasagerilor cu cetaţenie romană în Irlanda.

Precizările Air Moldova privind pasagerii care vor în Irlanda

Asta după ce autoritățile irlandeze au atenționat și sancționat compania aeriană Air Moldova pentru transportarea spre Dublin a pasagerilor români care se legitimează doar cu Carte de Identitate (CI) emisă de România.

Potrivit unui comunicat al companiei avia, pe 1 februarie 2019, pasagerii români care intră pe teritoriul irlandez venind din spațiul extracomunitar trebuie să aibă asupra lor și pașaport valabil emis de România, transmite Știri.md.

Ulterior, compania a solicitat de la autorităţile irlandeze, prin intermediul partenerului nostru care reprezintă Air Moldova în Irlanda, prezentarea unui act legal care ar confirma interzicerea călătoriei pasagerilor români care intră pe teritoriul irlandez venind din spațiul extracomunitar în baza cărţii de identitate.

În scurt timp, reprezentantul Air Moldova din Irlanda a fost informat despre remedierea situaţiei şi despre faptul că toţi pasagerii români pot călători în baza cărţii de identitate valabile. 

Mai mult, politica adoptată în notificarea trimisă de către Departamentului de Imigrări al Aeroportului Dublin de a interzice călătoria pasagerilor doar în baza paşaportului valabil nu va fi implementată în viitorul apropiat.

Reprezentanţii companiei au înaintat o petiţie pe data de 6 februarie, adresată Ministerului Afacerilor Externe al României, prin care au solicitat informaţii cu privire la regimul de călătorie al cetăţenilor romani, care călătoresc din Republica Moldova în Irlanda, în baza cărţii de identitate.

Ministerul de Externe al României a informat Air Moldova că, în urma demersurilor întreprinse de personalul consular al Ambasadei României la Dublin, Departamentul Imigrări al Aeroportului Dublin a confirmat faptul ca cetăţenii români pot, în continuare, să călătorească din Republica Moldova în Irlanda în baza cărţii de identitate valabile.

Totodată, reprezentanţii Ministerului de Externe au menţionat că autorităţile aeroportuare au declarat, că Departamentul Imigrări le-a impus companiilor aeriene care operează zboruri din Republica Moldova spre Irlanda, ca pasagerii români provenind din spaţiul extra comunitar să aibă asupra lor paşaport valabil emis de autorităţile române, dar că, ulterior, s-a revenit asupra deciziei.

Potrivit Air Moldova, răspunsul Ministerului de Externe nu face altceva decât să confirme faptul că operatorul avia a acţionat conform regulilor impuse de Departamentul Imigrări al Aeroportului Dublin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării