main logo
3183

Precizări privind infecția la grădinița din Anenii Noi: 65 de suspecți

Noi detalii în cazul celor două angajate ale unei grădinițe din raionul Anenii Noi diagnosticate cu noul coronavirus.

Precizări privind infecția la grădinița din Anenii Noi: 65 de suspecțiFoto: sfatulparintilor.ro

La solicitarea Știri.md, Ministerul Sănătății ne-a comunicat că cunoaște despre cele două cazuri de infectare la o grădiniță din respectivul raion.

Mai mult, instituția menționează că sursa probabilă de infecție este o persoană revenită din Spania, care a avut contact cu angajații grădiniței. 

"La moment, 65 persoane aflate în contact cu bolnavii se află în autoizolare și sunt monitorizate telefonic zilnic de 3 ori pe zi de către Asistența Medicală Primară. Regimul de autoizolare este strict  supravegheat de către colaboratorii Inspectoratului de Poliție", a precizat ministerul pentru Știri.md.

Totodată, Ministerul Sănătății a subliniat că până în prezent au fost testate 5 persoane angajate la instituția pentru copii, dintre care 2 sunt pozitive (educatoare și bucătăreasa) și 3 negative.  

De asemenea, instituția dă asigurări că angajatele grădiniței infectate cu COVID-19 nu au intrat în contact și cu copiii. 

"Angajații nu au fost în contact cu copiii, reieșind din timpul sistării activității grădiniței. Ultima zi de activitate a instituției pentru copii a constituit data de 10.03.2020, activitatea fiind sistată conform prevederilor Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Până la data de 16 martie angajații grădiniței veneau la serviciu și activau, în lipsa copiilor", ne-a comunicat sursa citată mai sus.

Știri.md amintește că prima angajată a grădiniței a fost infectată cu coronavirusul de tip nou la data de 22 martie., iar cea de a doua angajată a fost diagnosticată, ieri, 23 martie. Ulterior, la data de 24 martie s-a aflat că și soțul uneia dintre cele 2 angajate este infectat cu noul coronavirus.

Menționăm că până în prezent, au fost confirmate 125 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării