main logo
2208

Precizări IGPF privind avionul sechestrat la Edineț: 2 suspecți au fugit

Reprezentanții Poliției de Frontieră vin cu precizări privind avionul reținut ieri, 14 septembrie, care ar fi fost destinat pentru contrabanda cu țigări. Astfel, a fost deschis un dosar penal pe acest caz.

Precizări IGPF privind avionul sechestrat la Edineț: 2 suspecți au fugitFoto: Captură video

Potrivit șefului IGPF, Rosian Vasiloi, oamenii legii au acționat în baza unei informații operative, parvenite la data de 8 septembrie, precum că, în perioada 10-13 septembrie, va avea loc o eventuală tentativă de contrabandă, transmite Știri.md.

Astfel, ulterior, a parvenit informația despre survolarea ilegală a spațiului aerian al Republicii Moldova de către un aparat de zbor.

Oamenii legii au inițiat imediat acțiuni de depistare a aeronavei, dar și măsuri de investigații.

În noaptea de 13 spre 14 septembrie, aparatul a fost găsit și reținut.

"Au fost reținute trei persoane, două au reușit să fugă de la fața locului și au fost anunțate în căutare. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru survolarea ilegală a spațiului aerian și pentru trecerea ilegală a frontierei. 

Ulterior, un al patrulea suspect a fost reținut la hotelul unde erau cazați piloții, având și el un rol în schema dată. Este vorba despre trei cetățeni ucraineni și unul belarus. În același timp, au avut loc percheziții și au fost ridicate probe", a declarat șeful adjunct interimar al IGPF, Daniel Martnos.

Șeful IGPF menționează că ancheta este în proces de desfășurare, iar alte detalii vor fi oferite ulterior. 

"Este un caz ieșit din comun", declară Vasiloi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării