main logo
3299

Precizarea Poliției privind cele 52 de mașini cumpărate în epidemie

După ce în presă au apărut informații precum că Poliția Republicii Moldova este în proces de procurare a 52 de SUV-uri, instituția a venit cu o precizare.

Precizarea Poliției privind cele 52 de mașini cumpărate în epidemieFoto: știri.md

Astfel, Poliția anunță că achiziția este finanțată din fondurile Uniunii Europene, conform Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, și nu din bugetul de stat, transmite Știri.md

Totodată, instituția spune că scopul procurării unităților de transport este sporirea capacităților de reacție rapidă a echipelor de intervenție ale Poliției la apelurile de urgență.  

"Potrivit contractului de reformă, acest aspect presupune micșorarea timpului de intervenție la nivel național până la 15 minute. 

Totodată accentul s-a pus pe creșterea numărului echipelor de reacționare rapidă pentru fiecare sector din Chișinău, minim 7 echipe, și de la 2 la 5 echipe în fiecare raion.

Este foarte important să înțelegem că pentru fiecare apel de urgență contează fiecare secundă. Iar dotarea Inspectoratului General al Poliției, și anume a echipelor de reacționare rapidă, sporește siguranța fiecărui cetățean", se arată într-un comunicat. 

Știri.md amintește că pe platforma de achiziții a fost plasat un anunț ce ține de cumpărarea a 52 de SUV-uri pentru Inspectoratul General al Poliție, în sumă de 20.000.000 lei (echivalentul a peste 1.000.000 euro).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării