main logo
1783

Precizare oficială: Ghenadie Brega, dat în căutare internațională: Nu s-a prezentat la organul de urmărire penală

În legătură cu declarațiile recente ale lui Ghenadie Brega, Inspectoratul General al Poliției a venit cu anumite precizări:

Precizare oficială: Ghenadie Brega, dat în căutare internaționalăPrecizare oficială: Ghenadie Brega, dat în căutare internațională

Potrivit IGP, Ghenadie Brega are calitatea de învinuit pe cauză penală pornită în baza art. 287 alin.1 Cod Penal al RM „Huliganism”.

Într-un comunicat al instituţiei se menţionează că la 19 ianuarie 2017, în timp ce se afla în incinta preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43 municipiul Chișinău, Brega a manifestat un comportament neadecvat și l-a agresat fizic pe vicepretorul instituției. Cauza se afla în investigare pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs și eventualele încadrări juridice.

Totodată IGP afirmă că din cauza că la nenumărate chemări prin citații formulate în conformitate cu legea, cetățeanul Ghenadie Brega nu s-a  prezentat la organul de urmărire penală,  a fost   anunțat în căutare internațională. Aceasta este o  măsură prevăzută de lege și este aplicată oricărui cetățean care refuză să dea curs citațiilor legale. 

Inspectoratul General al Poliţiei precizează că toate adresările care le-au fost transmise de avocatul lui Brega, au fost examinate în termen cu înștiințarea ulterioară în scris a solicitantului.

Amintim că jurnalistul Ghenadie Brega a cerut azil politic în Islanda, deoarece crede că în Republica Moldova viața sa este în pericol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării