main logo
1021

Poziția CSM în legătură cu evadarea lui Gheorghe Petic din sala de judecată

Președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, a emis o adresare către membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în care evidențiază situația gravă creată ca urmare a evadării lui Gheorghe Petic din sala de judecată în cadrul ședinței din 17 iulie.

Poziția CSM în legătură cu evadarea lui Petic din sala de judecatăFoto: Zdg.md

În acest context, Curtea de Apel Chișinău consideră acțiunile lui Petic și ale susținătorilot săi drept „o imixtiune și presiune directă asupra completului de judecată”, și solicită CSM să ia act de cele întâmplate în vederea excludeării unui astfel de precedent, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Adresarea lui Ion Pleșca a fost examinată de membrii CSM, care au constatat că poliția judecătorească nu a asigura paza instanțelor de judecată, astfel fiind încălcată ordinea publică.

„Plenul Consiliului consideră că paza localurilor, a altor bunuri ale instanţelor judecătoreşti, securitatea judecătorilor, a celorlalţi participanţi la proces, ordinea publică în sediul instanţei şi la şedinţele de judecată urmează a fi asigurată pornind de la principiul securităţii instanţelor judecătoreşti”, este menționat în decizia luată de CSM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării