5 aug, 2019 19:34
789
0
Poziția CSM în legătură cu evadarea lui Gheorghe Petic din sala de judecată
5 aug, 2019 19:34
789
0

Președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, a emis o adresare către membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în care evidențiază situația gravă creată ca urmare a evadării lui Gheorghe Petic din sala de judecată în cadrul ședinței din 17 iulie.

Foto: Zdg.md

În acest context, Curtea de Apel Chișinău consideră acțiunile lui Petic și ale susținătorilot săi drept „o imixtiune și presiune directă asupra completului de judecată”, și solicită CSM să ia act de cele întâmplate în vederea excludeării unui astfel de precedent, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Adresarea lui Ion Pleșca a fost examinată de membrii CSM, care au constatat că poliția judecătorească nu a asigura paza instanțelor de judecată, astfel fiind încălcată ordinea publică.

„Plenul Consiliului consideră că paza localurilor, a altor bunuri ale instanţelor judecătoreşti, securitatea judecătorilor, a celorlalţi participanţi la proces, ordinea publică în sediul instanţei şi la şedinţele de judecată urmează a fi asigurată pornind de la principiul securităţii instanţelor judecătoreşti”, este menționat în decizia luată de CSM.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter