main logo
4433

Povestea unuia dintre cei mai mari producători de prune din Moldova

A transformat o activitate de familie într-o afacere de milioane. Este vorba de Vasile Gorceac, un agricultor din satul Vărzărești, raionul Nisporeni. Bărbatul se numără printre cei mai mari producători de prune din țara noastră. Pe lângă sutele de tone cumpărate de la intermediari, acesta se mândrește cu propria livadă, care se întinde pe aproape 30 de hectare.

Povestea unuia dintre cei mai mari producători de prune din Moldova

Antreprenorul spune că a investit mult pentru a-și pune afacerea pe roate, dar a meritat, pentru că acum prunele lui ajung în multe colțuri ale lumii, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Vasile Gorceac spune că nu a stat mult pe gânduri atunci când a decis să inițieze o afacere cu prune, deoarece a moștenit dragostea pentru agricultură de la tatăl și bunicul său. Astfel că în 2012 bărbatul s-a apucat să planteze o livadă. 

„În plantația respectivă, cel mai mare sort de prune este Stanlei, este un sort de prune care practic ne-a rămas ca moștenire de pe vremea Uniunii Sovietice, e un soi care este foarte apreciat după parametri lui gustativi și aromele pe care le are, cele mai multe plantații, chiar și din regiunea Nisporeni este sortul respectiv.” 

Citește articolul întreg pe tv8.md.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării