main logo
1101

Povestea unui copil din Cahul, căruia medicii i-au descoperit cancer

Copil vesel, responsabil și cu un simț al umorului bine dezvoltat a fost nevoit să înfrunte, poate, una dintre cele mai mari provocări ale vieții – cancerul.

Povestea unui copil din Cahul, căruia medicii i-au descoperit cancer

Artur Petrov a fost diagnosticat cu ependimoma anaplastică, una dintre tumorile cerebrale care se dezvoltă foarte rapid, transmite Știri.md cu referire la sanatateinfo.md.

Medicii de la Institutul Mamei și Copilului au reușit după mai bine de cinci ore să îi extirpeze tumoarea, iar acum, băiețelul de doar șase ani, are de parcurs un alt drum foarte chinuitor - radio și chimioterapie.

Părinții lui Artur spun că acesta a fost un copil sănătos și zglobiu, nu a suferit vreo traumă și nici nu a stat prin spitale, deci nimic nu prevestea că într-o zi un simplu diagnostic le va schimba traiectoria vieții. Totul a început într-o zi de noiembrie, când Artur a venit acasă și a spus că îl doare capul, are dureri în burtă și vomita. Primul diagnostic primit de la medicul de familie a fost intoxicație alimentară. Tratamentul prescris de acesta, nu dădea însă rezultate, astfel că Artur a fost internat în Spitalul Raional Cahul cu același diagnostic.

„Pe data de 5-17 noiembrie am făcut tratament la Cahul, iar pe 19 am venit la Chișinău, am făcut rezonanța magnetică și au depistat tumoarea, iar pe 22 noiembrie ne-au și operat”, a continuat Ecaterina.

Intervenția chirurgicală a fost una complicată și a decurs în două etape, timp în care neurochirurgii au reușit să-i elimine tumoarea de 7 centimetri.

După trei zile petrecute în secția reanimare și alte 10 zile în Secția neurochirurgie a Institutului Mamei și Copilului, Artur a revenit acasă. Holurile Spitalului însă îi vor fi și de acum încolo un fel de a doua casă, Artur urmând să parcurgă lungile ședințe de radio și chimioterapie. Tratament pe care părinții, la îndrumarea altor medici din Moldova, au hotărât să-l continue la Moscova.

Specialiștii spun că în ultima perioadă tot mai mulți copii sunt diagnosticați cu diverse tumori. Anual la Institutul Mamei și Copilului sunt efectuate în jur de 10 – 15 intervenții chirurgicale de extirpare a tumorilor cerebrale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării